In your arms (I feel safe)

Elk jaar komt hij weer tevoorschijn, die oude tulbandvorm van 75 cent. Samen met het recept geschreven door mijn vader. Henk overleed in 1999. Rond kerst is het weer tijd om er een aantal tulbanden in te bakken. Zo blijft een traditie, een ritueel bestaan. Samen bakken, samen smullen en genieten van gezin, kinderen en kleinkinderen. Waarderen dat je samen bent. (als er geen virus roet in het eten gooit)

Het is wel zaak om dat op mijn beurt weer door te geven. Dit jaar heeft mijn kleindochter van 6 voor het eerst geholpen. De kleinste kleindochter van 4 heeft 10 minuten de vanillesuiker en de kristalsuiker gemengd. ‘Zo opa die zijn goed gemixt’ zei ze heel tevreden. En bij het proeven gingen vier kleine duimpjes omhoog.

Die Tulbandvorm, je proeft weer de smaak van je vader. Dat is vertrouwd. Dat vertrouwen hoor je terug als een vader een liedje zingt als je gaat slapen. In jouw armen papa, in your arms, voel ik me veilig. Joshua Nolet, de zanger van Chefs’ Special, zingt dit lied. Het gaat over zijn vader. Maar het gaat ook over Joshua zelf als hij zingt voor zijn kinderen. Zo geeft Joshua de boodschap door. Je staat er niet alleen voor, er zijn altijd armen van geborgenheid. Iedereen kent wel iemand waar dat op van toepassing is.

In your arms I feel safe.