Jos Hendriks

Samen met mijn Hilma woon ik, sinds 1986, in Vught. Daar ben ik 62 jaar geleden geboren. Onze 4 kinderen zijn er opgegroeid, inmiddels allemaal uitgevlogen en we hebben al twee kleindochters. In mijn leven is ruimte gekomen voor iets totaal anders.

Toen ik 60 werd ben ik gestart met spelen op een gitaar en heb de cursus ‘Begeleiding bij afscheid’’ gevolgd. Na 37 jaar als chemicus gewerkt te hebben, wil ik gaan werken met chemie tussen mensen (en dat wilde ik al heel lang).

Mijn opleiding chemie heb ik gevolgd aan de Technische Universiteit Eindhoven. Ik heb altijd met veel plezier in dit vakgebied gewerkt. Veel internationaal gereisd in mijn werk en heb daarbij veel plekken op deze wereld mogen zien. Communicatie was daarbij in het Engels en dat Engels is een tweede taal voor mij geworden.

Maar dit werk is nu afgesloten en ik heb tijd gekregen voor werken met mensen. (dat deed ik ook al als leidinggever) Hart voor mensen hebben, luisteren, meedenken, meeleven, mee schrijven daar wil ik mijn dagen mee vullen.

“Jos is een betrokken mens, kan goed luisteren, is empathisch, leeft mee en kan met de juiste toon en als het kan humor mooi verwoorden wat passend is bij het moment”
Tekst van mijn schoonzus, die mij bij veel gelegenheden heeft meegemaakt. Niet in de laatste plaats bij de zorg voor mijn meervoudig gehandicapte zwager. maar alles met een gezonde dosis humor.

“Ook een mens moet af en toe eens regenen, anders blijft het bewolkt.”
Let it rain – Harry Hendriks