Werkwijze

“Zelfs als er niets is, is een mensenleven te mooi, te kostbaar om zomaar in het niets te laten verdwijnen.”

Er is een geliefde mens overleden. Jullie hebben contact gehad met de uitvaartondernemer. Er zijn al heel veel praktische zaken geregeld. Dan wordt het ook tijd om over de afscheidsviering na te gaan denken. Daarvoor kunnen jullie een beroep op mij doen. Ik wil voor jullie een rustpunt zijn in deze hectische periode. Samen gaan we een persoonlijk afscheid vormgeven.

Tijdens het voorbereiden van het afscheid, kunnen we mooie momenten opnieuw beleven. Door elkaar verhalen te vertellen, te glimlachen bij grappige momenten en te luisteren naar muziek. Hiermee kunnen we het beeld van de overledene weer oproepen, schilderen. Ik zal jullie door dit proces heen loodsen en verbindingen maken met tekst en muziek. Zo maken we SAMEN een mooi, persoonlijk afscheid.

Wat kan ik voor jullie doen:

  • Draaiboek maken
  • Voorgaan tijdens het afscheid
  • Powerpoint / presentatie verzorgen
  • Levensloop (mee) schrijven
  • In memoriam schrijven
  • De viering tot een geheel maken

Wat breng ik daarvoor mee? Mijn koffer met meer dan 60 jaar levenservaring en 35 jaar ervaring in allerlei vieringen. Mijn muziekboxje om samen te luisteren naar muziek (o.a. uit mijn Spotify playlist: Muziek bij afscheid). Ik kan goed overweg met geloof, maar ook als we geloven in NIETS dan kan ik daar mee uit de voeten. Ik heb ervaring met mensen met een ‘uitdaging’ (of beperking, what’s in a word).

“Ik zing die taal van my hart,
Hoor die taal van my hart.”
Stef Bos